Uitslaande verwoest woonboerderij in Haren

Haren – Een grote brand heeft zondagmiddag een woonboerderij in het Groningse haren compleet verwoest. Rond de klok van 18:00 uur kreeg de brandweer de melding van een dakbrand aan de Oosterweg in Haren. De brandweer van Haren ging hier op ter plekke.

 

Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig weer duidelijk dat de brand in het dak al uitslaat was. De brandweer schaalde hier om op naar middelbrand maar na werd opgeschaald naar zeer grote brand. Meerdere brandweerkosten onder andere van de stad Groningen, Hoogezand – Sappemeer, en Drenthe kwamen met spoed ter plekke.

 

De brandweer zetten massaal in om het woongedeelte van de woonboerderij te behouden. Echter viel deze op een gegeven het ook ten broer aan de vlammen. De brandweer kon dan ook niet voorkomen dat de gehele woonboerderij zou uitbranden.

 

Het nablussen alsmede het slopen van de brandende delen heeft tot laat in de avond geduurd. Nou verluid zou de oorzaak een blikseminslag in het dak zijn geweest.

 

Beeld: Raymond Bos / GroningsNieuws.nl