Ruim honderd bestuurders gecontroleerd tijdens grote alcoholcontrole

Groningen – Gisterenavond vond er een grote alcoholcontrole plaats aan de Eikenlaan in Groningen. De controle werd georganiseerd door studenten van de politie academie. Zij werden hierbij ondersteund door de basisteams van de politie en het bob team. Tijdens de 4 uur durende controle werden ruim 100 bestuurders (automobilisten , scooterrijders en fietsers) gecontroleerd. Het doel van de actie was om ervoor te zorgen dat iedereen veilig thuiskomt. Over eventuele aanhoudingen is niks bekend. De actie was een grote verrassing voor veel automobilisten. Veel mensen hadden geen idee dat er een alcoholcontrole plaatsvond. Een voorbijganger zei:Het was een grote verrassing toen ik langs de controle kwam. Er stonden een heleboel politie autos en er werd gecontroleerd op alcohol. De actie werd georganiseerd om ervoor te zorgen dat iedereen veilig thuiskomt. De politie hoopt dat er door de controle meer mensen gaan nadenken over het drinken van alcohol als ze achter het stuur gaan zitten.

 

Beeld: GroningsNieuws.nl