Arrestatieteam ingezet bij incident op Groninger Forum

Groningen – Op maandag 20 maart is het arrestatieteam (AT) opgeroepen vanwege een dreigende situatie in het forum van Groningen.

De politie heeft de omliggende straten afgesloten en een team van AT-leden heeft een persoon aangehouden op het dak van het gebouw. De persoon is overgedragen aan de ambulancedienst en onder begeleiding van de politie naar het ziekenhuis gebracht. Volgens meerdere bezoekers van het forum zou de persoon in kwestie mogelijk gedreigd hebben van het dak te springen. De politie wil dit echter niet bevestigen en spreekt van een ”medische noodsituatie”. Het is nog onbekend wat de achtergrond is van het incident en of er gevaar heeft bestaan voor andere personen. De politie heeft laten weten dat er geen reden is voor verdere zorgen. De situatie is onder controle en de omliggende straten zijn weer vrijgegeven. Het is op dit moment nog onbekend hoe de persoon in kwestie er aan toe is.

 

Beeld: GroningsNieuws.nl