Alcomobilisten betrapt tijdens controles in Groningen

Groningen – Op zaterdagavond 18 februari heeft de politie meerdere alcoholcontroles gehouden op verschillende locaties in Groningen. Even na het avonduur begon de politie met de controles, die vooral op automobilisten gericht leken.

 

De politie hield deze controles onder andere op het Hoendiep, de Eikenlaan en op een parkeerterrein aan de Kluiverboom. Weggebruikers werden willekeurig van de weg naar de controleplaats gedirigeerd, waarna men een geldig rijbewijs moest tonen en waarop een alcoholtest werd gedaan.

 

Het flexteam van de politie Groningen meldt op haar Twitter-kanaal dat er twee personen waren die te veel drank op hadden, waarvan één ruim 750ug/l blies op het ademanalyseapparaat. Van deze bestuurder is het rijbewijs daarom ook ingevorderd. Ook zijn er bekeuringen geschreven voor ‘verkeersfeiten’. Waar deze bekeuringen precies voor zijn uitgeschreven is niet bekend.

 

Beeld: GroningsNieuws