Ondersteuningsgroep assisteert hulpdiensten bij hulpbehoevende man in Groningen

Groningen – De ondersteuningsgroep (OG) van de politie is vrijdagmiddag ingezet voor een verward, hulpbehoevend persoon in een woning aan de Davidstraat in Groningen.

 

De politie, de ambulancedienst, een speciale psycholance en onderhandelaars van de politie kwamen met spoed ter plaatse, en probeerden de man tot bedaren te krijgen. Al gauw werd door de meldkamer ook de ondersteuningsgroep met spoed opgeroepen, waarop de ondersteuningsgroep ter plaatse kwam. De ondersteuningsgroep van de politie is een groep gespecialiseerde mannen en vrouwen van de politie die complexe arrestaties kunnen verrichten, en vaak ook meer kan dan de basis politiezorg (BPZ). In afwachting van die groep had de politie een afzetting gemaakt, en bleven de onderhandelaars met de man praten.

 

 

Toen de ondersteuningsgroep ter plaatse kwam en was omgekleed, was men klaar om de woning binnen te gaan. De ondersteuningsgroep wist de man onder controle te brengen, waarna de man door de ambulancedienst is overgenomen en onder begeleiding naar de crisisopvang is gebracht. Voor zover bekend is er bij de inzet niemand gewond geraakt.

 

Beeld: GroningsNieuws