Staking gemeente medewerkers: geen inzameling afval

Groningen – Van 10 t/m 13 februari staakt een deel van de medewerkers van de gemeente Groningen. Het gaat vooral om medewerkers die afval inzamelen en de straten schoonhouden, en om medewerkers die toezien en handhaven. Dit betekent dat de medewerkers van de gemeente Groningen van vrijdag t/m maandag geen afval ophalen en niet schoonmaken in de gemeente. De Afvalbrengstations zijn gesloten. Op 15 februari is er een landelijke stakingsdag. Op dit moment is nog onduidelijk welke gevolgen die stakingsdag heeft voor de dienstverlening van de gemeente.

 

Overlast

De gemeente Groningen verwacht echter wel overlast van volle ondergrondse containers, volle prullenbakken en afval op straat. De gemeente Groningen vraagt daarom uw vuilnis zoveel mogelijk binnen of anders in uw tuin of op uw balkon te bewaren. Zo wordt er samen rommel en ongedierte op straat tegengaan. De BOA’s houden op maandag 13 februari een publieksvriendelijke actie. Zij delen dan geen boetes uit. Voor de veiligheid zijn ze wel zichtbaar op straat en zetten ze zich in voor hulpverlening.

 

De gemeente komt ook met een publieksvriendelijke actie. Een vrachtwagen op waterstof, veegmachines of oude vuilniswagen bekijken? Kom dan zaterdag 11 februari van 11:00 tot 14:00 uur naar de Ossenmarkt. Medewerkers van de afdeling Stadsbeheer houden er samen met de bonden een publieksvriendelijke actie. Ze vertellen graag over hun werk.

 

Beeld: Archief GroningsNieuws.nl