Man vlucht tijdens politie-inval en wordt in weiland aangehouden in Engelbert

Engelbert – De ondersteuningsgroep (OG) van de politie Noord-Nederland heeft vrijdagmiddag een man aangehouden in een weiland aan de Lintdal in Engelbert, tussen Groningen en Harkstede.

 

Een woordvoerder van de politie meldt dat de aanhouding is verricht in het kader van een conflict-situatie dat eerder vandaag had plaatsgevonden. De man zou in eerste instantie door reguliere agenten worden aangehouden, maar omdat hij ‘dreigende taal’ had geuit werd de ondersteuningsgroep ingezet om de aanhouding te verrichten, vertelt een woordvoerder.

 

Aanhouding in weiland

De leden van de ondersteuningsgroep vielen vanmiddag omstreeks half vier de woning aan het Lintdal. Hierbij vluchtte de verdachte via de achterzijde weg waarop een korte achtervolging te voet volgde. In een weiland enkele honderden meters verderop wist de politie de verdachte alsnog aan te houden. De aangehouden man is overgebracht naar het cellencomplex waar hij op een later moment zal worden verhoord door de recherche. Verdere details over de zaak kon de woordvoerder, in verband met het lopende onderzoek, niet naar buiten brengen.

 

Beeld: GroningsNieuws