Hulpdiensten rukken uit voor persoon te water in Groningen

Groningen – Dinsdagnacht even voor 03:00 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een melding van een persoon te water aan de Radesingel in Groningen. 

 

In het water van de Oosterhaven, tegenover het Best Western Hotel, was door een nog onbekende oorzaak een manspersoon in het water terecht gekomen. De politie, de brandweer en de ambulancedienst werden opgeroepen en kwamen met spoed ter plaatse. 

 

Agenten die als eerste ter plaatse waren wisten de man bij kop en romp uit het water te redden, en hem op het droge te helpen. In afwachting van de ambulancedienst hebben de agenten het slachtoffer in een aluminiumdeken gewikkeld. De politie heeft alle gegevens van het slachtoffer genoteerd. Het slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. 

 

Beeld: GroningsNieuws