Politie zoekt getuigen van gewapende poging tot straatroof in Groningen

Groningen – De politie is op zoek naar getuigen en camera beelden van een poging tot een straatroof aan het Sabangplein in Groningen.

 

De poging tot straatroof vond zondagavond 29 januari plaats. De twee slachtoffers, een man en een vrouw, liepen rond 22:05 uur richting hun woning en werden vanuit het niets aangevallen door de daders. De man wordt van achteren naar de grond gewerkt en bedreigd met een steekwapen. De andere dader probeert op dat moment de tas van het mannelijke slachtoffers af te pakken, maar dit mislukte. De daders zijn er daarna zonder enige buit vandoor gegaan.

 

Signalement

De politie heeft een signalement verspreid, en vraagt u om mee te denken voor informatie. Het gaat om twee mannen van ongeveer 20 jaar oud. Eén verdachte is ongeveer 1 meter 75 lang, en heeft een lichtgetinte huidskleur. Hij was donker gekleed en droeg een lange pufferjas, handschoenen en schoenen. Hij droeg ook een trui met een capuchon. De tweede verdachte is circa 1 meter 85 lang, en had een snorretje.  Ook hij was in het donker gekleed en droeg een pufferjas, met donkere schoenen en handschoenen. Zijn gezicht was deels bedekt omdat hij een masker droeg. Op zijn linker mouw stonden witte strepen/letters.

 

Heeft u informatie waar de politie mee aan de slag kan? Of heeft u wellicht camera beelden en woont u in de buurt? De politie vraagt om mensen die ook maar enige informatie of beelden van het incident hebben zich te melden bij hun. Vermeld zaaknummer 2023026338.

bron: Instagram/Politie Groningen Noord