Gewonde bij eenzijdig ongeval op Oostersluisweg

Groningen – Op Oostersluisweg in Groningen heeft woensdagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een automobilist raakte de macht over het stuur kwijt en knalde met volle vaart tegen de slagboom van de oostersluisbrug aan. Op videobeelden is te zien hoe de automobilist met een zeer hoge snelheid vanaf het Damsterdiep aangereden kwam, en in de bocht de macht over het stuur verloor. Hierna volgde een forse klap, waarna de automobilist een paar keer rondtolde. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en de hulpverlening werd al snel opgestart. De inzittenden van de auto werden allebei gecontroleerd op letsel, en er is uiteindelijk één persoon meegenomen naar het ziekenhuis. De automobilist ramde de bedieningskast van een slagboom, en een paal waar twee waarschuwingslampen aan hingen. Deze raakte door de klap fors beschadigd. In de sluis voor de brug lag een groot schip die aan het wachten was tot de brug open ging. Nadat de ambulance met het slachtoffer vertrokken was, en firma Poort uit Hoogkerk de auto had afgesleept, kon de brug uiteindelijk alsnog open. Het rijbewijs van de bestuurder is voor nu ingevorderd.

 

Beeld: GroningsNieuws