Auto en bestelwagen branden uit; verdachte door politie aangehouden

Groningen – Zondagnacht even voor 02.00 uur werden de politie en de brandweer opgeroepen voor een melding van een autobrand op het parkeerterrein van sportcentrum Kardinge aan het Kardingerplein in Groningen.

 

Volgens de melder zou de brand zijn begonnen in een bestelbus, en zou de brand zijn overgeslagen naar twee daarnaast geparkeerde personenauto’s. Om deze reden is er naast een tankautospuit ook een schuimblusvoertuig opgeroepen. De brandweer heeft direct een blusactie ingezet, en zette hoog in op het voorkomen van overslag naar nog meer geparkeerde voertuigen. Tijdens de brand viel het oog van de politie op een man die zich verdacht ophield in de omgeving en in de bosjes. De man zou mogelijk ook aan het filmen zijn, maar dit is niet bevestigd. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de verdachte man, en de man is door de politie aangetroffen en aangehouden. De man werd aangetroffen op het Meedenpad, aan de achterkant van de Kardingerbult. De politie zal sporenonderzoek verrichten.

 

 

Beeld: GroningsNieuws