Politie neemt rijbewijs en auto in beslag na straatrace in Groningen

Groningen – Zaterdagavond heeft de politie een rijbewijs en een auto in beslag genomen na een gevaarlijke straatrace in Groningen.

 

De politie meldt op Instagram dat zij een melding kregen van een straatrace aan de Jeverweg in Groningen.  Toen de politie ter plaatse kwam zagen de agenten dat er een straatrace (ook wel een ‘dragrace’) gaande was. Bij zo’n race rijden twee voertuigen zo snel mogelijk vanuit stilstand vanaf het startpunt naar het eindpunt. Het startpunt lag in dit geval bij de Makro aan de Jeverweg, en het eindpunt was de Skagerrak. De afstand tussen het start- en eindpunt was dus circa 400 meter.

 

 

De politie had middels een lasergun een snelheidsmeting gedaan op een grijze Toyota Aristo, en deze meting kwam uit op 120 kilometer per uur waar slechts 50 kilometer per uur is toegestaan. Na correctie reed de bestuurder ruim 66 kilometer per uur te hard, waarop het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Bij elke snelheidsovertreding vanaf 50 kilometer per uur wordt een rijbewijs ingevorderd.  Naast het invorderen van het rijbewijs krijgt de bestuurder ook een bekeuring voor het deelnemen aan een straatrace en een bekeuring voor de te hard gereden kilometers. Daarnaast krijgt de bestuurder ook eem EMG-cursus opgelegd van het openbaar ministerie.  De politie heeft met de hulpofficier van Justitie overlegd en besloten om in deze casus ook het voertuig van de bestuurder in beslag te nemen, omdat het een snelheidsoverschrijding van ruim 100% was en het een straatrace betrof. Het is onbekend of en welke sancties de andere straatracer opgelegd heeft gekregen.

 

 

Bron: politie Team Verkeer Noord-Nederland/Instagram