Onopvallende politiebus betrokken bij aanrijding met auto in Groningen

Groningen – Op de kruising van de Pleiadenlaan en de Friesestraatweg in Groningen heeft dinsdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een busje.

Het betrokken busje was van een speciale politie-eenheid (FASTNL) en zou met zwaailichten in een stoet met andere onopvallende politievoertuigen gereden hebben. De schade aan beide voertuigen was fors, en de brokstukken lagen over een grote afstand verspreid. Of er ook gewonden zijn gevallen iso onbekend.  Het is onbekend of er ook verdachten in de onopvallende politiebus zaten. De politie heeft een aantal rijstroken afgesloten en doet onderzoek naar het ongeval.


Over het team;

Binnen FAST werken politie en OM nauw samen, toch is er een verschil in taken. Het politieteam (FastNL) spoort actief voortvluchtigen op die een vrijheidsstraf (gevangenisstraf) moeten uitzitten van driehonderd dagen of meer (tien maanden) of om gezochte personen zonder vaste woon- of verblijfsplaats.

 

Beeld: GroningsNieuws