Hulpdiensten rukken massaal uit voor melding persoon te water in Appingedam

Appingedam – Hulpdiensten rukten zondagnacht massaal uit naar de Wijkstraat/Dam Kade in Appingedam. Rond 02:20 uur werd er melding gemaakt dat er bij de brug mogelijk een persoon te water zou zijn geraakt in het Nieuwe Diep aldaar.

 

De politie, de brandweer van Groningen en Delfzijl en een traumahelikopter werden met spoed opgeroepen en kwamen snel ter plaatse.

 

De meldster van dit incident was de vriendin van het mogelijke slachtoffer. Zij meldde de hulpdiensten dat ze een plons hoorde en er vanuit ging dat haar vriendje te water was geraakt. Haar vriendje was ook nergens te bekennen. De brandweer begon direct een zoektocht, maar die kon al snel afgeblazen worden.

 

Na circa 20 minuten na de melding kwam het bericht dat de jongen in goede gezondheid thuis was aangetroffen. Of de jongen ook een nat pak had is echter niet bekend. De hulpdiensten pakten snel weer in en gingen retour.

 

Beeld: GroningsNieuws