Brandweer rukt uit voor pannetje op het vuur in Groningen

Groningen – De Groninger brandweer werd vrijdagavond opgeroepen voor een melding van een afgaande rookmelder in de Zuiderflat aan de Vestdijklaan in Groningen.

 

 

Meerdere bewoners van de woonzorgflat werden opgeschrikt door een afgaande rookmelder. Toen meerdere bewoners hun rookmelders hadden uitgeschakeld, gingen de rookmelder even verderop in de gang weer af. Omdat men de situatie niet vertrouwde werd de brandweer ingeschakeld die met een tankautospuit ter plaatse kwam.

 

Brandweerlieden zijn bij aankomst meteen op verkenning gegaan op de desbetreffende verdieping. Toen bleek dat er mogelijk sprake was van rookontwikkeling was de brandweer genoodzaakt een deur te forceren. Achter de deur bleek een kleine brand te hebben gewoed in de keuken van een appartement. De bewoner was vermoedelijk het pannetje op het vuur vergeten waardoor er enige rookontwikkeling ontstond.

Het brandje was snel onder controle en de brandweer heeft korte tijd de woning geventileerd. Volgens een medebewoner was de bewoner van de desbetreffende woning wel aanwezig toen Brandweerlieden de woning binnentreden. Of deze persoon ook rook heeft ingeademd is niet bekend. De schade in het appartement is door snel ingrijpen beperkt gebleven.

 

 

 

Beeld: GroningsNieuws