Stadspartij stelt vragen aan college na intimidaties en grensoverschrijdend gedrag bij Ambulancezorg Groningen

Groningen – Vanuit de media, zowel nationaal als lokaal, heeft Stadspartij 100% voor Groningen vernomen dat er een zeer zorgelijke cultuur heerst bij Ambulancezorg Groningen. Raadslid Yaneth Menger: “Er wordt gesproken over intimidaties, zowel seksueel als machtspositiegericht en over een angstcultuur. Men durft bijvoorbeeld geen meldingen meer te maken van collega’s die steken laten vallen. Enerzijds door gebrek aan ervaring anderzijds juist door ouderdom” Stadspartij 100% voor Groningen vindt dit een zeer zorgelijke zaak. Het gaat om de zorg voor onze inwoners wat bij de Ambulancezorg vooral uitmuntend moet zijn. “Men moet kunnen rekenen op de beste zorg mogelijk, vooral in noodsituaties. Dit soort zaken die hier spelen zullen ongetwijfeld van invloed zijn op de te leveren zorg”, aldus Menger. “Wat wij onder andere van het college willen weten is of zij weten van de misstanden bij Ambulancezorg Groningen. En of het college met ons eens is dat dit nieuws alleen al tot grote zorgen leidt bij onze inwoners”, besluit Menger. Stadspartij 100% heeft afgelopen woensdag 5 oktober vragen gesteld aan het college.

 

Beeld: GroningsNieuws.nl