Dienst Speciale Interventies doet inval in woning in Oosterparkwijk Groningen

Groningen – De Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie heeft zaterdagavond een instap gedaan in een woning aan de Kievitstraat in de Groningse Oosterparkwijk. Even voor 22:00 uur viel het zwaarbewapende arrestatieteam de woning binnen. In de woning werd wel een verdachte aangetroffen, maar niet aangehouden. De verdachte is gefouilleerd, en de woning is doorzocht. Of er tijdens het fouilleren en het doorzoeken iets is aangetroffen, is niet bekend. Politie Groningen Noord meldt op het Instagram-account dat de agenten langdurig met de melding bezig waren. Wat er exact aan de hand was, is tot op heden niet bekend. Dergelijke zwaarbewapende teams worden over het algemeen veel ingezet bij incidenten met (vuur) wapens, incidenten waarbij er personen in levensgevaar zijn, en verwarde mensen. Het onderzoeksteam van de politie handelt de zaak verder af.

 

Update zondag 11-09

Een woordvoerder van de politie meldt dat er een melding binnen was gekomen over een mogelijk vuurwapen dat in de woning zou liggen. Er is niets aangetroffen, en daarom is er ook niemand aangehouden.

 

Beeld: GroningsNieuws