Nepvuurwapen in woning doet politie massaal uitrukken

Groningen – De politie is in de nacht van vrijdag op zaterdag massaal uitgerukt naar een woning aan de Oosterweg in de stad Groningen. Rond de klok van 00:00 uur kwamen er bij de meldkamer van de politie meerdere telefoontjes binnen dat er zichtbaar , in een woning een vuurwapen lag. De politie ging hierop met meerdere eenheden ter plaatse. Eenmaal aangekomen werd de straat direct door de politie afgezet met linten , en deden agenten hun kogelwerende vesten aan. Naast de reguliere agenten welk reeds ter plekke waren , was ook een arrestatieteam opgeroepen. Gezien het feit dat tegenover de woning een café zit , werd er besloten niet te wachten op de komst van het arrestatieteam. Agenten maakten een plan van aanpak , waarna werd overgegaan tot actie. Agenten maakten kenbaar bij de voorzijde van de woning dat een ieder welk zich in de woning bevond , met handen om hoog naar buiten moest komen. Buiten werden de personen uit de woning gefouilleerd , waarna er een zoeking in de woning plaats vond. Bij de personen werd geen vuurwapen aangetroffen. Bij de zoeking in de woning werd echter wel een vuurwapen aangetroffen. Bij nadere inspectie van het wapen bleek dit een nepvuurwapen te zijn. De politie heeft deze dan ook in beslag genomen en van de betrokkenen de personalia genoteerd. Hierna werd de afzetting opgeheven en was de straat weer voor iedereen toegankelijk. Of de personen strafrechtelijk vervolgd zullen worden , is niet bekend.

 

Beeld: GroningsNieuws.nl