Brandweer rukt uit voor felle uitslaande brand in Stad

Groningen – In een studentenwoning aan de Vrydemalaan in Groningen is donderdagmiddag een korte maar felle uitslaande brand uitgebroken.

 

De melding kwam rond 15.00 uur binnen bij de meldkamer, die daarop de politie, de brandweer en de ambulancedienst met spoed ter plaatse stuurde. Mede doordat de kans op overslag naar naastgelegen woningen groot was, schaalde de meldkamer op naar middel-brand. Er wordt dan een extra tankautospuit opgeroepen. Het gehel woningcomplex werd direct ontruimd en de brandweer startte direct een blusactie. Na een aantal minuten blussen, en een paar kleine sloopwerkzaamheden om ook bij de moeilijk bereikbare brandhaarden te komen, was de brand onder controle. Bij de brand raakte niemand gewond. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk.

 

Beeld: RDB Producties