Update: Man neergestoken in Centrum Groningen, traumahelikopter landt op Grote Markt

Groningen – In de Herestraat in Groningen heeft zaterdagmiddag een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij is een man gewond geraakt aan onder andere zijn been.

 

De melding kwam rond 13.45 uur binnen bij de meldkamer, die daarop politie, ambulance en een traumahelikopter ter plaatse stuurde. De traumahelikopter landde op de Grote Markt, wat veel bekijks trok bij omstanders. Het slachtoffer heeft een tourniquet aangebracht gekregen aan zijn been, en is door ambulancepersoneel gecontroleerd. Na stabilisatie door medisch personeel is de man per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Kort na het incident is in de Gelkingestraat één verdachte aangehouden. Deze is overgebracht naar het politiebureau. De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd en wat de toedracht is van dit steekincident.

Beeld: Archief/GroningsNieuws