Update: Veel treinritten geschrapt door mogelijke gaslekkage op Groninger hoofdstation

Groningen – Meerdere treinritten die vanaf station Groningen centraal zouden vertrekken, moesten woensdagavond noodgedwongen worden geschrapt.

De oorzaak hiervan is een mogelijke gaslekkage nabij een treinstel. Even voor 19.30 uur werd er melding gemaakt van een gaslucht, waarop de politie de brandweer de incidentenbestrijding van ProRail en Enexis werden met spoed opgeroepen. Perron 3, 5, 6 en 7 zijn ontruimd en afgezet door de politie. Er worden metingen verricht, en aan de hand daarvan zal een plan van aanpak worden gemaakt om het lek te dichten.

 

Update 21:15 uur:

Een woordvoerder van de brandweer laat tegenover GroningsNieuws.nl weten dat er geen daadwerkelijke lek is aangetroffen en het incident word overgedragen aan ProRail. Volgens ProRail zijn de stations inmiddels weer vrijgegeven en word het treinverkeer langzaam hervat.

 

Beeld: GroningsNieuws