Arrestatieteam politie verricht aanhouding op straat in de Oosterparkwijk in Groningen

Groningen – Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden op de Oliemuldersweg in de stad Groningen.

 

Kort voor twee uur kwam het zwaarbewapende arrestatieteam in actie. Op de Oliemulderweg werd de verdachte klemgereden en vervolgens uit zijn personenauto gehaald. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het hierbij om een aanhouding vanwege een incident in de huiselijke sfeer.

De aanhouding werd verricht door de Dienst Speciale Interventies (DSI) bevestigd de woordvoerder. Er is een afweging gemaakt om dit arrestatieteam in te zetten. Dit omdat er mogelijk een vuurwapen in het spel zou zijn. Nadat de man door het arrestatieteam werd aangehouden is de man overgebracht naar het politiebureau waar hij zal worden gehoord.

Na de aanhouding hebben agenten in de woning een doorzoeking gedaan. Dit is onderdeel van het onderzoek. Omdat het om een incident in de huiselijke sfeer gaat, is de politie terughoudend met de informatie die gedeeld kan worden.

 

Beeld: GroningsNieuws