25-Jarige man aangehouden na achtervolging; crasht op Ubbo Emmiussingel

Groningen – Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag een 25-jarige man uit Hardenberg aangehouden na achtervolging. De achtervolging eindigde in een crash op de Ubbo Emmiussingel.

 

Agenten zagen het voertuig bij de Westerhaven de automobilist de verplichte rijrichting negeren. Alvorens agenten het voertuig een stopteken konden geven ging deze er met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond een achtervolging door de stad Groningen, welk eindigde in een crash op de Ubbo Emmius Singel in de stad Groningen. Na de crash ging de bestuurder en rennend vandoor, waarop agenten de achtervolging te voet voortzetten. Na een korte achtervolging te voet kon hij verderop op de Ubbo Emmiussingel worden aangehouden.

 

Direct na zijn aanhouding is een speekseltest afgenomen hieruit bleek dat hij onder invloed was van softdrugs. De man heeft voor het rijden onder invloed van de softdrugs een rijverbod gekregen, voor de rest kreeg hij nog een aantal processen voor bal voor onder andere: Te hard rijden, rijden zonder rijbewijs, en negeren van de verplichte rijrichting , het rijden zonder autogordel.

 

Bij het ongeval raakte niemand gewond. De auto is afgesleept.

 

Beeld: GroningsNieuws.nl