Scooterrijder gewond na ongeval tijdens scootermeeting; politie neemt scooter in beslag

Groningen – Tijdens een scootermeeting zondagmiddag op de Aalborgweg is een scooterrijder gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond klokslag 15:30 uur. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee scooterrijder frontaal met elkaar in botsing. Één van de bestuurders raakte hierbij dermate gewond dat hij door ambulancepersoneel ter plekke gestabiliseerd is en voor verdere medische behandeling is overbracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de tweede scooter ging er direct na het ongeval er vandoor , maar kon na een kleine zoektocht worden aangetroffen. Ook hij is gewond geraakt en voor verdere controle , onder begeleiding van de politie , overgebracht naar het ziekenhuis. Hij moet zich op een later moment verantwoorden voor het verlaten van een plaats ongeval.

 

Tijdens het ongeval waren andere scooterrijders bij de meeting nog bezig met rijden en werden en scooters opgeladen op aanhangwagens. Agenten wilde één van de scooters controleren omdat het kenteken niet overeenkwam met het model scooter. Toen agenten tijdens deze controle gehinderd werden , werd besloten de scooter in beslag te nemen. Toen agenten de scooter in beslag wouden nemen , keerde een groot groep jongeren zich tegen de politie , waarop extra eenheden ter plekke werden gestuurd. Agenten hebben middels het inzetten van de politiehond en de wapenstok de groep kunnen verdrijven , waarna de scooter alsnog in beslag kon worden genomen.

 

Beeld: GroningsNieuws.nl