Brand in woning aan Sint Walburgstraat; katje uit woning gehaald

Groningen – In een woning aan de Sint Walburgstraat in de stad Groningen heeft vrijdag een korte brand gewoed. Door nog onbekende oorzaak was brand ontstaan in de woning. Politie en brandweer werden gealarmeerd. Twee tankautospuiten en een hoogwerker werden ter plekke gestuurd naar de brand. Bij aankomst van het eerste brandweer voertuig bleek het echter wel mee te vallen. De twee andere voertuigen konden dan ook snel terug naar de kazerne. Brandweerlieden waren in tussen begonnen met het blussen van de brand. Tijdens het blussen werd een kat in de woning aangetroffen , deze werd gevangen en is voor verdere medische controle overgebracht naar het ziekenhuis. Wat er exact in brand heeft gestaan alsmede de oorzaak van de brand , is niet bekend. De woning raakte door de rookontwikkeling flink beschadigd.

 

Beeld: GroningsNieuws.nl