Vanaf 11 februari hinder rondom de zuidelijke ringweg

Groningen -Vrijdagavond 11 februari om 20.00 uur begint Operatie Julianaplein. In dertien weken bouwt Aanpak Ring Zuid een tijdelijk Julianaplein waar het verkeer ruim twee jaar op kan blijven rijden, terwijl het nieuwe Julianaplein word gebouwd. Operatie Julianaplein bestaat uit zes fases. Vrijdag 11 februari begint fase 1, maandag 14 februari gaat fase 2 van start.

Fase 1: vrijdag 11 februari (20.00 uur) tot maandag 14 februari (06.00 uur)

In dit eerste weekend bouwt Aanpak Ring Zuid aan de rijbaan voor het verkeer dat van Assen richting Hoogezand gaat. Een groot deel van deze weg is de afgelopen tijd al aangelegd. In dit weekend sluit Aanpak Ring Zuid dit nieuwe asfalt aan op de bestaande wegen.

Fase 2: maandag 14 februari (06.00 uur) tot vrijdag 25 februari (22.00 uur)

In deze twee weken kan het verkeer vanuit Assen richting Hoogezand gebruik maken van de rijbaan die Aanpak Ring Zuid in de eerste fase heeft aangesloten. Aanpak Ring Zuid werkt nu aan de westzijde. Er word onder andere asfalt, fundering en zand weggehaald bij de A28. Verder verwijderen Aanpak Ring Zuid de oude hemelwaterafvoer en brengen we een nieuwe hemelwaterafvoer aan.

 

Meer informatie over de werkzaamheden en de stremmingen hiervan vind u op de website van Aanpak Ring Zuid.

 

Tekstbron: Aanpak Ring Zuid | Beeld: RDB Producties