A28 Groningen-Zuid naar Julianaplein komend weekend gestremd

Groningen – De A28 is dit weekend dicht voor het verkeer richting Groningen tussen Groningen-Zuid en het Julianaplein. De stremming begint vrijdagavond 25 juni om 22.00 uur en die duurt tot maandagochtend 28 juni om 06.00 uur. Aanpak Ring Zuid gaat het verkeer overzetten over het nieuwe viaduct bij de Brailleweg.

Verkeer vanuit Haren

Het verkeer vanuit Haren en Assen richting Groningen heeft verschillende opties. Omdat verkeer bij Haren de A28 niet op kan vanwege de afsluiting van de toerit, wordt verkeer uit Haren naar Groningen omgeleid via de Rijksstraatweg en de Verlengde Hereweg. Verkeer dat wel op de A28 rijd naar Groningen, kan vanaf de afslag Groningen-Zuid via de Laan Corpus den Hoorn naar het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg of de zuidelijke ringweg op (N7).

Verkeer vanuit Haren

Het verkeer vanuit Haren en Assen richting Groningen heeft verschillende opties. Omdat verkeer bij Haren de A28 niet op kan vanwege de afsluiting van de toerit, wordt verkeer uit Haren naar Groningen omgeleid via de Rijksstraatweg en de Verlengde Hereweg. Verkeer dat wel op de A28 rijd naar Groningen, kan vanaf de afslag Groningen-Zuid via de Laan Corpus den Hoorn naar het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg of de zuidelijke ringweg op (N7).

 

Beeld: RDB Producties