(Update) Auto en trein botsen; man (20) uit Midden-Groningen komt om het leven (video)

Glimmen – Op een bewaakte spoorwegovergang aan de Oude Schoolweg in Glimmen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden tussen een trein en een auto. Dat ongeval gebeurde rond 18.00 uur. Een 20-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen is hierbij om het leven gekomen. Hulpverlening mocht niet meer baten.

Meerdere hulpdiensten waren ter plaatse, waaronder het Mobiel Medisch Team. De trein was onderweg van Groningen naar Den Haag. Het gaat om een bewaakte spoorwegovergang met slagbomen. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Reizigers die ten tijde van het ongeval in de trein zaten, werden opgehaald door touringcars om hun weg te vervolgen.

Vanwege de aanrijding is er geen treinverkeer mogelijk tussen Assen en Groningen. De NS verwacht dat dit tenminste tot 22.15 uur zal gaan duren.

Update: Meerdere bronnen melden dat de auto mogelijk op de overweg zou staan omdat het slachtoffer daar een foto wilde maken van zijn auto, maar dat de auto problemen toonde toen het slachtoffer deze wilde verplaatsen omdat er een trein aankwam. Er is echter nog niks bevestigd, dus doet GroningsNieuws daar geen uitspraken over, en worden daar geen oordelen over geveild.

Beeld: GroningsNieuws