Schade aan Gerrit Krolbrug overdag goed zichtbaar

Groningen – De schade van de aangevaren Gerrit Krolbrug is bij daglicht goed te zien. Een schip heeft vrijdag, even na middernacht, de Gerrit Krolbrug aangevaren. Overdag is de schade goed zichtbaar. De burgermeester noemt het de aanvaring van de brug ”een drama voor de stad”. Overdag zijn vele onderzoekinstanties druk doende met het onderzoek naar de toedracht van het vaarincident. De landelijke eenheid van de politie maakte zaterdag bekend dat de schipper is door de politie aangehouden , en zal worden verhoord over het incident. Op de plaats van het incident zijn agenten , Rijkswaterstaat , provincie de gehele dag nog bezig met onderzoek naar de toedracht van het incident , en de staat waarin de Gerrit Krolbrug verkeerd. De burgermeester , Koen Schuiling , kwam zaterdagochtend persoonlijk langs. Hij noemt het aanvaren ”een drama voor de stad”’.

 

Beeld: RDB Producties