Uitslaande brand in hartje Veendam verwoest pand

Veendam – Een grote brand heeft in de nacht van woensdag 5 mei op donderdag 6 mei een woning in de as gelegd. Bij deze brand, die woensdag even na 23.00 uur uitbrak, raakte niemand gewond.

De melding van de brand kwam rond 23.09 uur binnen  bij de meldkamer. Omdat er gemeld werd dat het een uitslaande brand betrof, werd er al gauw opgeschaald naar ”middel-brand” en vervolgens naar ”grote brand”. Door op te schalen komen er onder andere twee extra tankautospuiten, een tweede hoogwerker en een groot watertransport ter plaatse. Behalve de brandweer kwamen ook de politie, de ambulancedienst, en het mobiel medisch team ter plaatse. Het mobiel medisch team stond op de achtergrond stand-by voor het geval er een slachtoffer gevonden zou worden, maar dit was uiteindelijk niet het geval. De bewoner was ten tijde van de brand niet thuis. De woning, en de naastliggende woningen zijn onbewoonbaar. Over een oorzaak is nog niets bekend.
Beeld: GroningsNieuws