Man aangehouden voor rijden met ingevorderd rijbewijs

Groningen – Een man is dinsdagmiddag aangehouden nadat hij een voertuig bestuurde, terwijl het daarvoor benodigde rijbewijs op dat moment al ingevorderd was.

De politie meldt op Instagram dat de zaak aan het licht kwam na een zogeheten ANPR-Hit. ANPR staat voor Automatic NumberPlate Recognition. Dit is een slim camerasysteem dat continu alle kentekens van voertuigen scant en op basis van het kenteken alle informatie weergeeft. Toen dit systeem aangaf dat de bestuurder mogelijk reed met een ingevorderd rijbewijs, besloot men de automobilist te controleren op de Leonard Springerlaan. Hier bleek het inderdaad te gaan om de automobilist waarvan het rijbewijs was ingevorderd. De man gaf zelf aan dat het om een medische noodsituatie ging. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor, waarna hij zich voor justitie zal moeten verantwoorden.

Beeld: GroningsNieuws