Rapid Response Team ingezet na dreiging gericht aan middelbare school in Groningen

Groningen – Het H.N. Werkman Stadslyceum aan de Sint Jansstraat in Groningen is donderdagmorgen even na 11.00 uur ontruimd. Volgens de politie is er een dreiging, gericht aan de school, binnengekomen. Hierop is besloten om de lessen, die op dat moment plaatsvonden, per direct te schorsen. Om wat voor dreiging het ging, is nog niet bekend. Behalve de politie, kwam er ook een Rapid Response Team (RRT) ter plaatse. Dit zogeheten Rapid Response Team is een speciale eenheid van de politie die kan worden ingezet bij situaties waarin sprake is van een hoge dreiging met geweld of wapens. Aangezien de VMBO-afdeling van het Werkman College gevestigd is in het pand van CSG aan het Kluiverboom in Groningen, surveilleren er ook agenten bij het Kluiverboom, om een oogje in het zeil te houden.

Beeld: GroningsNieuws