Veel boetes tijdens dynamische verkeerscontrole in Groningen

Groningen – De politie heeft donderdagmiddag op meerdere plekken in Groningen verkeerscontroles gehouden, met namen voor scooters en fietsers. Er zijn tijdens deze controle intotaal 135 scooters gecontroleerd. Er zijn 72 boetes uitgeschreven, waaronder 21 zijn uitgeschreven wegens een te hoge reconstructiesnelheid. Wij zijn 18 bekeuringen uitgeschreven en fietsers die een mobiele telefoon in de hand hadden tijdens het fietsen, En tijdens de controle ‘s avonds zijn er 11 boetes uitgeschreven voor het niet voeren van deugdelijke verlichting. Er is een persoon aangehouden voor het rijden onder invloed, en een andere persoon had nog een boete open staan en moest daarom mee naar het politiebureau. De controle begon rond 13.00 uur en eindigt rond 21.00 uur, en vond plaats op onder andere de Hereweg, de Pleiadenlaan en de Korreweg. Na de controle zijn er ook nog drie boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok.

Beeld: GroningsNieuws