Ondersteuningsgroep ingezet vanwege verwarde man

OLDEHOVE – Een ondersteuningsgroep (OG) van de politie heeft maandagavond een man van het dak van zijn woning gehaald. Buurtbewoners melde dat de man omstreeks 16:00 uur het dak is opgeklommen en is begonnen met schreeuwen. Buurtbewoners belden hierop 112. Politie en ambulancedienst rukten hierop uit. Naast de ”reguliere” politie werd ook een onderhandelaar van de politie als mede een ondersteuningsgroep ter plaatse gestuurd. Een onderhandelaar heeft in eerste instantie geprobeerd de man te bewegen zelf van het dak af te komen. Toen dit niet lukte grepen agenten van het ondersteuningsgroep in. Zij hebben de man rond 19:30 uur van het dak gehaald. De man is voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis , waarna hij later zal worden overgedragen aan een zorgkader.

 

Beeld: GroningsNieuws