Politie bekeurd zeventig personen vanwege carmeeting

GRONINGEN – De politie in Groningen heeft zeventig mensen bekeurd omdat ze deelnamen aan een illegale ‘carmeeting’.Deze werd gisteravond gehouden op een parkeerterrein nabij de Sontweg. Een aantal personen liet bij komst van de politie hun voertuig in de steek en ging er snel vandoor. Zij ontkwamen door over hekken te klimmen en weg te rennen van het terrein, zo meldt de politie in Groningen vanmorgen. De weggerende personen lieten hun auto’s dus achter, maar de politie heeft van de achtergebleven auto’s de kentekens genoteerd. Vanwege corona is het niet toegestaan om met meerdere mensen samen te komen. Daarnaast is een samenkomst met auto’s zoals deze in Groningen niet toegestaan. De politie handhaaft en treedt op bij overtredingen. De zorgelijke situatie rondom het coronavirus vraagt daarom, aldus de politie.

 

Beeld: RDB Producties