Café de Klikspaan organiseert ”Spaantjesmarkt”

GRONINGEN – In deze zware tijden wordt er veel creativiteit gevraagd van de horeca in Groningen (en de rest van NL). Ook van een buurtcafé als Café de Klikspaan. Het café was in maart een van de eerste cafés die ‘de borrel naar huis bracht’ door speciaalbierpakketten te verkopen. Nu doet ze dat weer, maar is er ook nagedacht over een andere manier om contact en verbinding te houden met (vaste) gasten, buurtbewoners en goede relaties. En dat heeft geleid tot het organiseren van de Spaantjesmarkt op zaterdag 28 november!

 

De Spaantjesmarkt

 

Op 28 november opent de Klikspaan haar deuren voor de zogenoemde Spaantjesmarkt. Op deze dag worden in en rondom het café allerlei leuke en lekkere dingen verkocht, zoals bier- en wijnpakketten, huisgemaakte snert (to go) en bonbons, kazen, glühwein (voor thuis), planten en kerststukjes, kunst en oude spulletjes én speciale Klikspaan en Groninger (kerst)truien.
De Klikspaan is voornemens er een fantastisch leuke dag en markt van te maken, waarbij iedereen welkom is tussen 12:00 en 17:00 uur aan de Rabenhauptstraat 78 in Groningen!

 

Ook voor mede lokale ondernemers

 

Op de Spaantjesmarkt krijgen ook andere lokale ondernemers een podium. Zo gaat de Opfleurist prachtige kamerplanten en kerststukjes verkopen en zullen de overheerlijke huisgemaakte bonbons van Eetcafé Schuitendiep verkrijgbaar zijn.

 

Coronamaatregelen

Tijdens de Spaantjesmarkt zullen uiteraard de coronamaatregelen in acht worden genomen. Dit betekent dat er o.a. een maximum aantal bezoekers per keer wordt toegelaten in het café, dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden en dat er tijdens de Spaantjesmarkt geen eten of drinken (na)bij de Klikspaan genuttigd kan worden.

 

Over de Klikspaan

De Klikspaan is gelegen aan de Rabenhauptstraat 78 in de gezellige Rivierenbuurt, achter het centraal station. Het café is populair onder de speciaalbierliefhebbers. Door het grote assortiment weten velen het café te vinden voor bijvoorbeeld een Duvel, La Chouffe, Westmalle Tripel of West Vleteren. Het café beschikt over een grote schare vaste gasten en trekt een breed en divers publiek aan. Zomers beschikt het café over een groot en sfeervol terras waar gasten graag gebruik van maken.

 

BEELD: Persbericht