Tesla opent eerste Superchargerstation van Groningen in Zuidbroek

ZUIDBROEK – Tesla opent vandaag in Zuidbroek het eerste Superchargerstation in de provincie Groningen. De snellaadlocatie is voorzien van V3 Superchargers. V3 is de nieuwste architectuur voor Supercharging die een laadcapaciteit voor Model 3 tot 250 kW mogelijk maakt. In een optimale situatie kan een Model 3 Long Range in 5 minuten tot 120 km bijladen. De locatie is uitgerust met 8 laadpunten (CCS) en bevindt zich bij het Van der Valk Hotel Groningen – aan de Burgemeester Otmaweg 4 in Zuidbroek. De locatie is gelegen aan de A7 tussen de stad Groningen en de Duitse grens en ondersteunt reizigers tussen Zwolle en Bremen.

In Nederland bevinden zich nabij strategische snelweglocaties nu meer dan 26 Superchargerlocaties, samen goed voor meer dan 400 laadpalen, waarmee inmiddels meer dan 320 miljoen kilometers zijn afgelegd. Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om met een Tesla moeiteloos langeafstandsreizen door heel Europa te ondernemen. Superchargers worden op de website van Tesla en op het touchscreen in de auto weergegeven.

Superchargers in Europa
Sinds de eerste Supercharger in Europa in 2013, zijn er meer dan 2 miljard Superchargerkilometers afgelegd. Er zijn inmiddels meer dan 530 locaties, die samen goed zijn voor meer dan 5.000 laadpalen verspreid over 29 landen in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken. Model S en Model X hebben een bereik van 548 tot 652 km (WLTP) en Model 3 heeft een bereik tot maximaal 580 km (WLTP).

Over Tesla
Tesla’s missie is de transitie naar duurzame energie te versnellen met een totaal aanbod aan steeds betaalbaarder wordende elektrische auto’s. Het in California gevestigde Tesla ontwerpt en bouwt elektrische auto’s en producten voor hernieuwbare energieopslag.

 

Bron: Tesla