Wijkagenten trappen campagne “zet je licht aan” af met tags op fietspad

GRONINGEN – De wijkagenten van de Groningse wijken Selwerd en Tuinwijk hebben donderdagmorgen de campagne “zet je licht aan” afgetrapt. De aftrap gebeurde door tags met “zet je licht aan” op diverse fietspaden te plaatsen.De agenten willen hiermee fietsers attenderen op het feit dat zij in het donker hun fietsverlichting aan moeten doen. De actie is onderdeel van een domino-effect. De agenten hebben de eerste tags gezet op het fietspad , waarna de (natuurlijke) graffiti en bordjes werden overgedragen aan wijkbewoners. Zij mogen op hun beurt de tag elders in de wijk op het fietspad aanbrengen.

 

”We hopen dat de tags zich als een olievlek verspreiden” , laat wijkagent Jorge weten. “Op die manier attenderen we zoveel mogelijk fietser op hun fietsverlichting”. Wijkagent Tanja hoort van een buurtbewoonster waar zij haar tags wilt zetten. “Hartstikke leuk, de mevrouw die de tags overneemt was super enthousiast om de tag te plaatsen, en wist al waar zij dat wou. Mensen bedenken plekken waar wij dat niet zo snel zouden plaatsen, maar waar het toch nodig schijnt te zijn”.

De politie laat weten de komende tijd meer, en streng te gaan handhaven op het voeren van fietsverlichting.

 

Beeld: GroningsNieuws