Politie gaat bestuurders van deelscooters vaker controleren

GRONINGEN – Team Verkeer van de Politie Noord-Nederland gaat de komende periode vaker controleren op het gebruik van alcohol bij bestuurders van deelscooters. Dat liet de eenheid weten via hun sociaal media kanalen. Vrijdag blies een bestuurder van een deelscooter in Groningen nog 265 Ug/l, omgerekend tussen de 0,5 en 0,6 promille. “Het is zeer gemakkelijk om zo’n ding te pakken”, verklaarde de bestuurder , tegen over de Politie.

Volgens de politie was dit waarschijnlijk een duur ritje, want het kostte de bestuurder een rijverbod en een strafblad.

De politie laat weten dat zij steeds vaker dergelijke gevallen tegen komen , omdat het goedkoper is dan een taxi. Wanneer een bestuurder onder invloed rijd zal de verzekering bij een ongeval niet uitkeren en dan zal je dus zelf alle kosten die daaruit voortvloeien zelf moeten betalen.

 

Beeld: RDB Producties