Eigenaar die hond in auto achterliet bij bouwmarkt, doet zijn verhaal: ”hond is mijn beste vriend”

GRONINGEN – De eigenaar van de elektrische BMW I8 waarvan afgelopen vrijdag een raam was ingetikt omdat er een hond in zat, had ten tijde van het incident gewoon zijn raam een stukje open en zijn airco aan staan. Dat meldt DvhN op haar website.

In het interview dat op Dagblad van het Noorden te lezen is, verteld George Medo, zo heet de eigenaar van de BMW I8 en de husky, dat hij juist een dierenvriend is, en dat de husky, die de naam Jace met zich meedraagt, juist zijn grootste vriend is.

Hij was die vrijdagmiddag naar de bouwmarkt gegaan om een diervriendelijk middel tegen mollen te kopen. Dat is uiteindelijk een geluidsmiddel geworden. Toen hij naar buiten liep, zag hij dat een agent zijn raam aan het intikken was met zijn wapenstok. George zei nog tegen de agent dat de airco aan stond, maar het kwaad was al geschied.

,,Ik vind het goed dat mensen mijn hond wilden redden, en daarom heb ik er ook geen bezwaar tegen dat het raam van mijn auto werd ingeslagen, ik zeur ook niet over de onkosten om dat raam te repareren.’’ zegt George. Het zint George alleen niet dat hij nu als dierenbeul over het internet gaat. ,,Ik heb Jace al zeven jaar, ik kreeg hem cadeau van mijn ex-vrouw. Jace is mijn beste vriend, hij gaat altijd met me mee. Hij is verwend, wie laat nou zijn hond achter in zo’n auto? Dat doe je toch alleen als die hond je alles waard is? En echt, die auto was een koelkast.’’ vervolgt George daarop.

George hoorde wel dat er iets werd omgeroepen in de bouwmarkt, maar merkte niet op dat het om zijn auto en zijn husky ging. Volgens hem had de politie wel in de gaten dat er niks aan de hand was en mocht hij, met zijn husky, gewoon vertrekken. De politie kon hierop gistermiddag geen reactie geven.

Bron: DvhN, Foto: Archief GroningsNieuws