Defecte brug zorgt voor lange files

GRONINGEN – Door een storing is de Julianabrug nabij het Julianaplein op de zuidelijke ringweg woensdagavond in beide richtingen ruim anderhalf uur gestremd geweest. De problemen begonnen rond 19.00 uur. Door een onbekende oorzaak wouden de slagbomen niet meer omhoog. Aan beide kanten ontstond hierdoor een lange file. Volgens de Verkeersinformatiedienst stond er in beide richtingen een file van twee kilometer. Ook het verkeer vanuit de richting Assen loopt vast. Verschillende mensen zijn uit hun auto’s gestapt. Een aantal jongens hebben geprobeerd er het beste van te maken en zijn een partijtje gaan voetballen. De naastgelegen roeivereniging had houten planken over het midden talud gelegd. Via deze planken konden automobilisten keren. Rondstreeks 20:30 uur gingen de slagbomen omhoog , en kon het verkeer weer verder. Rijkswaterstaat en een aantal aannemers zijn nog geruime tijd bezig geweest het probleem te herstellen.

 

Beeld: RDB Producties