Man aangehouden tijdens bezoek Mark Rutte

GRONINGEN – Tijdens het bezoek van Mark Rutte aan de provincie Groningen is vrijdagavond een half ontklede man aangehouden.De man zat voor het gemeente huis waar enkele minuten later Mark Rutte een petitie in ontvangst gingen. De man is aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

De petitie over de gaswinning

Gisteravond nam Minister-president Mark Rutte  – uit handen van cabaretier Freek de Jonge  – de petitie ‘laat Groningen niet zakken’ in ontvangst. Hij deed dit op het Provinciehuis in aanwezigheid van gedupeerde bewoners, maatschappelijke organisaties en diverse bestuurders, waaronder de Commissaris van de Koning, de heer Paas. Ruim 200.000 mensen zetten hun handtekening. 

Doelstelling was 300.000 handtekeningen op te halen, voldoende om een raadgevend referendum af te dwingen over de gaswinning in Groningen. De petitie kan nog tot eind deze maand worden ondertekend.

Door: Bertus Van Den Berg / Groningsnieuws