Stadjers bekijken waterstoftrein op centraal station

GRONINGEN – Zaterdagmiddag tussen 12:00 uur en 16:00 uur was er op het centraal station van Groningen een bijzondere trein te vinden. Het gaat hier om de waterstoftrein die momenteel ‘s nachts proefritten maakt tussen Groningen en Leeuwarden. Tussen 12.00 en 16.00 uur vanmiddag konden nieuwsgierige Stadjers een kijkje nemen in de trein, die op perron 1A stond. Diverse betrokken partijen zullen bij de trein aanwezig zijn om, waar nodig, bepaalde informatie te kunnen verstrekken. Daaronder vallen onder andere ENGIE en ProRail. De tests die nu ‘s nachts worden uitgevoerd -overigens zonder reizigers- zijn om te kijken of er een mogelijkheid is om treinen op waterstof in onze provincie te laten rijden. In Duitsland rijdt er al een trein op waterstof.

 

Beeld: Raymond Bos / RDB Producties