Nijlgans zit bekneld; hulpdiensten rukken uit

GRONINGEN – De Groninger Dierenambulance en brandweer rukten zaterdag eind van de middag uit naar een vijver aan de Oranjesingel in de stad Groningen. Voorbijgangers zagen dat hier een nijlgans vast zat in een boom. De voorbijgangers besloten de dierenambulance te bellen , deze kwam dan ook ter plaatse. Omdat het dier zich op een eilandje in de vijver bevond , en de dierenambulance niet de juiste middelen tot zijn beschikking had , werd de brandweer ter plaatse gevraagd. Duikers van de brandweer kwamen hierop ter plaatse. De duikers zijn naar het eilandje gezwommen , en hebben daar het diertje uit zijn benarde positie bevrijd. Helaas bleek na de bevrijding dat de hulp te laat was , en overleed het diertje ter plekke aan zijn verwondingen.

 

Beeld: GroningsNieuws