Brand verwoest restaurant Het Hof van Scharmer

SCHARMER – In een restaurant aan de Hoofdweg in Scharmer heeft maandag een zeer grote uitslaande brand gewoed. De brandmelding in de pas verbouwde boerderij met cafetaria van ‘Het Hof van Scharmer’ kwam kort na half twaalf binnen op de meldkamer. De buren hadden rook uit het pand zien komen. Bij aankomst van de eerste brandweerwagen was het al uitslaand, hierop is opgeschaald naar grote brand. De brandweer is direct begonnen met blussen maar kon voor het restaurant weinig betekenen. Wel wordt geprobeerd het woonhuis te besparen, maar volgens een woordvoerder van de brandweer was het ‘allerminst zeker’ dat dit ging lukken. De brandweer heeft belangrijke spullen uit de woning gehaald. De Hoofdweg is door de brand afgesloten voor alle verkeer. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar volgens de politie is de brand vermoedelijk achter in het pand ontstaan.

 

Beeld: RDB Producties

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl