Ravage na grote brand Welkoop goed zichtbaar

HOOGEZAND – Waardoor de grote brand bij de Welkoop aan de Van Spilbergenkade in Hoogezand gisteravond ontstaan is is nog altijd niet duidelijk. De technische recherche zal daar vandaag onderzoek naar gaan doen.Bij daglicht is de schade aan het pand goed zichtbaar; er is letterlijk niets over van de loods. Naast de welkoop zat er ook een meubelmakerij in de loods, ook deze is volledig verwoest. De brandweer is tot diep in de nacht bezig geweest met nablussen. Daarbij zijn zij geholpen door een grote kraan, die het pand met de grond gelijk heeft gemaakt. Inmiddels heeft de brandweer alles ingepakt en is alleen een sloopbedrijf nog bezig op locatie. Veel mensen uit de regio komen een kijkje nemen bij het verwoeste pand.

Bijzonder feit is dat er nu aan de kade, direct naast het pand, een jacht is aangemeerd. De opvarenden liggen daarmee middenin het afgezette gebied. Ook voorbijvarende plezierjachten blijven even liggen en kijken naar de ravage.

Door: Joshua Westerhof / Groningsnieuws.nl