Verwarde man houdt hulpdiensten geruime tijd bezig

GRONINGEN – Hulpdiensten zijn woensdagmiddag massaal uitgerukt voor een verwarde man die het dak van een portiekflat was opgeklommen. De man is door een ondersteuningsgroep aangehouden. Bij de politie was een melding binnengekomen van een man die in een woning aan de Dierenriemstraat in Paddepoel vernielingen zou hebben aangericht. De man verschanste zich aanvankelijk op de zolder van de woning, maar klom even later het dak op. Politieagenten en mensen van de ondersteuningsgroep, het vroegere Arrestatieteam, probeerden vanaf de zolder en vanaf een steiger op de man in te praten. Hierop besloot de man uiteindelijk weer terug te gaan naar de zolder waar hij kon worden ingerekend. Uit voorzorg waren er ook ambulances en de brandweer aanwezig.

 

Beeld: M.Aleman & R.Bos / GroningsNieuws