[Update] Boeren protesteren door gehele provincie

GRONINGEN – De boerenacties zijn woensdagochtend in volle gang. Vanaf 06.00 uur vanochtend gingen ook in Groningen honderden tractors de weg op om voor hinder te zorgen op snelwegen en knooppunten. Rond de spits stond het bij Groningen muurvast. Ook rond 10.00 uur staat het verkeer vast op de zuidelijke ringweg, de A7 richting Duitsland en op de Eemshavenweg. De acties worden niet gecoördineerd door beheerders van Telegram-groepen of Farmers Defence Force. Actieleiders hebben van de politie te horen gekregen dat ze de boeren niet mogen opjutten. Actiegroep Farmers Defence Force krijgt een dwangsom van 100.000 euro aan hun broek als er onder hun vlag een distributiecentrum wordt geblokkeerd. Vooralsnog is dat ook nog niet gebeurd. De boeren communiceren via verschillende Telegram-groepen.

De boeren lijken van plan om een deel van het Groningse wegennet plat te leggen. Zo worden tractors opgeroepen om richting de Eemshaven te rijden en dan weer via Winschoten naar de stad te rijden om een constante opstopping te creëren, ook bij het Julianaplein. Ook wordt er geopperd om de Duitse grens te blokkeren.

[update 14:00 uur] Boeren blokkeren Mc Donald’s

Rondstreeks 14:00 uur kwamen de boeren aan bij de MC Donalds aan het Sontplein in Groningen. Aldaar werden trekkers voor de geparkeerde auto’s , ingang en parkeerplaats. Bezoekers melden tegenover de redactie van GroningsNieuws dat het enkel een blokkade is , en er verder geen bijzonderheden zijn.

 

Beeld: Martijn Aleman & Brian Smit – GroningsNieuws