Onderdoorgang Paterswoldseweg wordt vrijdag geopend

GRONINGEN – Op vrijdag 13 december gaat de onderdoorgang Paterswoldseweg open voor autoverkeer. Vanaf dan kan al het verkeer vlot, makkelijk en veilig onder het spoor door. Hiermee is een mooie stap gezet naar een aantrekkelijke, gastvrije en bereikbare stad. Dit wordt gevierd met een feestelijke opening.

 

Dik Doun in Tunnel

Om het openingsmoment te vieren, organiseert Gastvrij Groningen Dik Doun in Tunnel. Na het formele openingsmoment is iedereen uit de wijk en omgeving vanaf 15.00 uur welkom om dit moment te vieren met livemuziek, straattheater, Groningse eterij en vooral een hoop gezelligheid. Op deze manier worden de bewoners en ondernemers uit de wijk bedankt voor het geduld en begrip van de afgelopen jaren. Om 20.00 uur wordt de onderdoorgang opengesteld voor verkeer.Kom je ook dik doun? Klik hier voor meer informatie en het programma.

Paterswoldseweg

Ruim een jaar is er aan de onderdoorgang gewerkt en was de Paterswoldseweg afgesloten. Fietsers en voetgangers konden sinds 8 november al gebruik maken van de onderdoorgang onder het spoor, maar vanaf vrijdag kunnen ook auto’s er weer langs. Er is een onderdoorgang gemaakt vanwege het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL). In 2020 gaan er twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur rijden, nu is dat nog één sneltrein en twee stoptreinen. Omdat het spoor dan vaker dichtgaat, waar het verkeer op moet wachten, moest er een onderdoorgang gebouwd

worden.

 

Beeld: RDB Producties