Woningen ontruimd na aantreffen materiaal voor vuurwerkbom (update)

GRONINGEN – In een woning aan de Oosterhamriklaan in de stad zijn vrijdagmorgen meerdere woningen ontruimd nadat er spullen zijn gevonden voor het maken van vuurwerk. Eén persoon is daarom aangehouden.

Op dit moment is de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) ter plaatse om de materialen/stoffen te onderzoeken. Buurtbewoners worden elders ondergebracht. De man werd vanmorgen in de Plus aangehouden. Een  buurtbewoner zag de man al vaker experimenteren in zijn (rommelige) achtertuin. Ook zou de man gisteravond allerlei dingen in een vuurkorf hebben gegooid. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. Wanneer de woningen, en de achterliggende parkeerplaats, worden vrijgegeven  is nog niet bekend.

Beeld: GroningsNieuws

 

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl